Ada lagi sebulan lebih sebelum kita melangkah masuk ke tahun 2023. Pastinya ramai antara kita yang dah berjaya mencapai dan melaksanakan azam 2022 nya. Namun, pasti ada juga antara kita yang dah terlupa apa sebenarnya azam 2022 mereka. 

Untuk yang tidak dapat melaksanakan azam 2022, jangan risau tahun 2023 anda masih boleh lakukan azam tersebut. Pasti ada banyak azam tahun baru yang ingin dicapai, kan? Tidak kira apa pun azam anda, anda perlu membuat persediaan diri dahulu sebelum memulakan azam baru. 

Menurut perkongsian Affendi Salleh di Facebook, mengurus masa merupakan salah satu persediaan diri sebelum memulakan azam baru.

Selain itu, anda juga harus fokus pada sesuatu perkara. Buat dengan bersungguh-sungguh semua perkara yang dilakukan. Serta, buat peningkatan yang berperingkat. Everything takes times, Jadi, slow-slow

Jangan lupa, sebelum awak nak mulakan dengan azam baru perlu lihat diri secara diagnostik dan wujudkan jaringan yang berkualiti tinggi untuk diri awak. 

Untuk mewujudkan segala azam yang awak cipta dan awak tanam, perlu ada kesungguhan dan kerja keras. Awak juga perlu tahu tujuan awak sendiri. 

Selain daripada perkongsian saudara Affendi Salleh di Facebook, admin nak tambah sikit sebelum masuknya tahun baru 2023 ni pastikan awak tanam azam dalam diri agar nak menjadi insan yang lebih hebat dan berjaya. Di dunia dan di akhirat. Agar, boleh bantu mereka yang memerlukan.

 

Sumber asal bacaan dari saudara Affendi Salleh di Facebook https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02xfWYKozmdyV739BZ64zfMnYbwdo6ZYMvdnmvbydtyrh544z6QzP3TVzZAQwESukml&id=100002572417653

Editor :- Fatimah